Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Gott att servera med kokt eller råstekt potatis, en råkostsallad och ev lingonsylt. Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. När den svalt är det dags för glasyren. 1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 msk citronsaft. 1 dl vispgrädde. 175 grader. 30 - 40 minuter. Ca 10 minuter. 30 - 40 minuter. 1½ dl crème fraîche. 1 dl vispgrädde. 1 kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.