vegetarisk thaiwook. En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,
Det där lilla extra som gör att maten går från "ok" till "aaah". Allting blir roligare med extra kyla. När vi sen diskuterade igenom det hela så tipsade Lotta och Arto oss om att det för den här menyn går att tillreda nästan allt i förväg och det som inte går att tillreda i förväg så blir klart medan man äter föregående rätt
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar
Helgdrinken blir dunder power shots. Här blir ingen alkohol, i helgen, utan dunderkurer för hälsan. Dessa power shots på apelsin, citron, gurkmeja, ingefära och äpple är magiska
Skinkschnitzel eller utbankad fläskfilé blir också gott. Nu är kylen och frysen städade så nu kan det nya året börja med massa goda recept, tillbehören har bättre plats
Där kan kunskaper föras vidare genom generationerna men även nya saker kan prövas. Den blir då ett koncentrat som späs med vatten till måltidsdryck eller saft
Vaniljvisp blir glass. På instagram hittar man massa gott som delas till höger och vänster. =). Härom dagen såg jag att någon gjorde "vaniljglass" på vaniljvisp, kanske ni andra redan gjort men inte jag
Det blev riktigt läckra kakor det här men jag fick ett lätt bryt innan de var klara. Jag gjorde hälften i vanliga småbrödsformar av papper ni vet och hälften i små silikonformar och jag tror det var lim i pappersformarna
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.