Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm. Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen
Funderade här om dagen (med anledning av nyligen utläst "spökroman" av Susan Hill) på genom tiderna kända författare som briljant satt skräck i sina läsare
Så det är dags att laga det. Den här gången valde jag att göra den mer mättande varianten med grädde. Jag tycker att detspadet passar utmärkt med det lite syrliga parmesanbrödet som jag har istället för pommes
Ingrédients Pour 1/2 litre de crème 2 grandes feuilles de gélatine (4 à 5 g) 250 g de lait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g de crème fraîche liquide entière froide
Corte a galinha pelas juntas, retire a banha, lave e frite em um pouco de óleo sem deixar queimar. Quando a gordura derreter, separe a metade e reserve
Nu är det ett tag sedan jag gjordedessa för tidningen Journal Chocolat och det är väl dags att de hamnar här på bloggen så att fler möjlighet att gotta sig med en "pots de crème" såhär på höst-/vinterhalvåret
Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår. OBS glöm ej saltet på toppen för det, kombinerat med den übersöta krämen blir en alldeles himmelsk kombination
Idag blir det kyckling med gräddsås, en riktig klassiker som Julia gör helt fantastisk. Vi börjar nu komma in på recept med lite fler steg så gör er redo, jag vet att ni kommer fixa detta galant
What would a blog be without its readers. Like these little pots de crème. I had almost forgotten about this healthier version of “pots de crème” which is such a treat, and healthy enough to eat as an evening snack (or even breakfast – mind you
Vi äter sällan efterrätt men förra helgen gjorde jag dessa små läckerheter. Jag följde Åses recept som hon delat med sig av några dagar innan men eftersom vi är en liten familj skulle jag halvera receptet
En sak har jag sett tydligt underde nästan två år som jag matbloggat. Och det är hur otroligt mycket större uppmärksamhet sötsaker får jämfört med till exempel sallader och soppor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.