Cookie dough-chokladbollar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g salta, rostade jordnötter (knappt 1 dl)
  • 1100 g mörk choklad
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 10,75 dl brun farin
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 msk mjölk eller kaffe
  • 11 dl vetemjöl (60 g)
  • 11,5 dl havregryn
  • 11 dl salta, rostade jordnötter (65 g)
  • 11 dl mörk choklad, gärna ploppar (70 g)
  • 1 Smet50 g salta, rostade jordnötter (knappt 1 dl) 100 g mörk choklad 100 g smör, rumsvarmt 0,75 dl brun farin 2 tsk vaniljsocker 2 msk mjölk eller kaffe 1 dl vetemjöl (60 g) 1,5 dl havregryn
  • 1 Garnering1 dl salta, rostade jordnötter (65 g) 1 dl mörk choklad, gärna ploppar (70 g)Hacka nötter och choklad till smeten ganska grovt, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet, antingen för hand eller i matberedare. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla. Hacka nötterna till garneringen. Hacka även chokladen om du inte använder små ploppar. Blanda choklad och nötter i en vid skål. Forma smeten till bollar och rulla dem i nöt- och chokladblandningen. Låt stelna i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.