1 Smet50
g salta, rostade jordnötter (knappt 1 dl) 100 g mörk choklad 100 g smör, rumsvarmt 0,75 dl brun farin 2 tsk vaniljsocker 2 msk mjölk eller kaffe 1 dl vetemjöl (60 g) 1,5 dl havregryn
1 Garnering1
dl salta, rostade jordnötter (65 g) 1 dl mörk choklad, gärna ploppar (70 g)Hacka nötter och choklad till smeten ganska grovt, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet, antingen för hand eller i matberedare. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla. Hacka nötterna till garneringen. Hacka även chokladen om du inte använder små ploppar. Blanda choklad och nötter i en vid skål. Forma smeten till bollar och rulla dem i nöt- och chokladblandningen. Låt stelna i kylen.
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
När jag nu ändå hade sukrin hemma gjorde jag lite cookies också, av bara farten. Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare
Brownie cookies med kola/choklad topping. Ni vet känslan när man får till en god cookie. En av dem tyckte att det var en av dem godaste cookie hon någonsin hade smakat
Protein cookie dough. Måndag och precis som förra veckan har jag grym träningsvärk i benen. Denna gång är det dock inte glute bridge-övningen jag visade förra veckan utan denna
Cookie Dough tryfflar närmare bestämt. Chocolate Chp Cookies är ju förstås jättegott, men degen är ju faktiskt minst lika god, så varför inte hoppa över utbakningen och istället rulla små bollar av kakdegen som man doppar i choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.