Vid minsta lilla förkylningssymptom brukar jag blanda en hot toddy. Rör runt tills honungen löst sig och smaka av med mer citronjuice om toddyn är för söt (eller lite whisky om du vill ha mer untz
ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften. Häll över cognacen, fräs ca 2 min, tillsätt fonden och grädden. ca 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften
Koka upp plommon, cognac, vatten, ingefära och vanilj i en stor kastrull. 1 dl cognac. 1 dl cognac. Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går
2 msk cognac. Bryn strimlad lövbiff i smör, salta och peppra. Spädd med 1 dl vatten och vispa ur pannan. Rör ner en burk crème fraiche och grädden, tillsätt grönpepparen och buljongtärningen/fonden
Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar. Två patéer på kalvfärs och kalvlever 1,5 dl crème fraiche 2 ägg 2 stora schalottenlökar, finhackade 0,5 dl cognac 2 msk kapris, finhackad 2 tsk salt svartpeppar efter smak 1 tsk muskot kilo kalvfärs 400 gram kalvlever, putsad och fint tärnad Sätt ugnen på 150 grader. 0,5 dl cognac
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.