Självklart kan du byta ut klementinen mot annan citrus. I sig har tofu inte direkt någon smak men den går ju att krydda och marinera till i princip vilken smak du själv gillar bäst, och jag försöker alltid att ha tofu hemma så att jag ska ha ett bra vegoalternativ på lut
En grön smoothie till frukost är en perfekt start på dagen, och eftersom det är fredag och det nalkas festligheter och skumpa passar en smoothie med örter, citrusoch ingefära bra som renar och rensar
ta ur citrushalvorna, tillsätt kycklingköttet, koka upp och smaka av med mer salt om det behövs. Genom att kombinera rätt råvaror och utnyttja kycklingdelarnas olika egenskaper på bästa sätt
Skär citrusfrukterna i skivor och lägg runt kycklingen, gärna så att de ligger lite mot. Skär vitlöksklyftorna i tunnare skivor och peta in dem under skinnet på kycklingen
Rör ner honung i lagen och stoppa ner två påsar Earl grey-te. 1 förp Abba 5-minutersill, filéer 2 påsar Earl grey 1-2 msk honung 0,5 silverlök 10 svartpepparkorn 1 citron, skalet 0,5 grapefrukt, skalet Häll över lagen från sillförpackningen i en skål
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Ingefärsmarmelad med vanilj ochcitrus. Det viktigaste är att få bort så mycket som möjligt av det vita runt citrusfrukterna, som annars kan ge en lite väl besk smak åt marmeladen
Jag ville baka något somrigt, och efter en stunds fundering och letande i skåpen kombinerade jag ljusa tårtbottnar med citrusmarinerad kiwi, och citronsmörkräm med ingefära, för att slutligen täcka tårtan med röd gelé med smak av hallon, och strö mandelspån över
saft av en satsuma eller annan småcitrus. Du kan blanda frukt, bär, grönsaker, olika mjölk- eller yoghurtsorter, frön, näringspulver och bärpulver i all oändlighet
Dela glassen i mindre bitar och varva med grädde, kvarg och maränger. Blanda mjölk, socker och kakao till chokladsåsen i en kastrull, koka under omrörning ca 2 min. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
Riv mandelmassan och blanda med ägg och hackad choklad. Lägg den på ett fat och bred över kvarg. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg citrus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.