Jag har inte riktigt kommit igång med frukosttempot som jag hade tidigare, men nu blir det i alla fall smoothies, inte bara till mig och Daniel utan även till tjejerna på kontoret
Pensla alla formar med smöret och häll genast ströbröd i och snurra runt. Vispa ihop ägg och socker. Häll ner smöret, chokladen, kakaon, lakritssåsen, lakritspulvret och mjölken och vispa
Rör ner honung i lagen och stoppa ner två påsar Earl grey-te. 1 förp Abba 5-minutersill, filéer 2 påsar Earl grey 1-2 msk honung 0,5 silverlök 10 svartpepparkorn 1 citron, skalet 0,5 grapefrukt, skalet Häll över lagen från sillförpackningen i en skål
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Frisk, syrlig och uppiggande marmelad med ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant
Vi får därmed hålla till godo med det knapra bildutbudet, och lämna resten åt fantasin. Dessvärre saknas några bättre bilder på bakverket, som i vanlig ordning då firandet i sig med rättighet tar fokus från en ambitiösare fotosession
Dela glassen i mindre bitar och varva med grädde, kvarg och maränger. Garnera med jordgubbar. Blanda mjölk, socker och kakao till chokladsåsen i en kastrull, koka under omrörning ca 2 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.