Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Stäng av värmen och mixa slät med en stavmixer eller blender. Rostad pumpasoppa medkokos. Tror det kan vara mitt tredje recept här på pumpasoppa, men det är ju så gott och passar så väl i höstmörkret
Rostad pumpa och morot mednötteroch kapris- och russindressing. När grönsakerna svalnat till rumstemperatur häller du över lite av kapris- och russindressingen och vänder runt tillsammans med en del av makadamianötternaoch lite av örterna
Toppa med mandelspån. Skala vitlöken och skiva den tunt. Toppa med ärtskott. Blanda vitlök och olivolja. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt
500 g grön sparris. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 150 g smör. 150 g fetaost. 0. 5 dl mandelspån. ärtskott. 500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0
Ta ut grönsakerna, vänd runt med matvete, persilja ochnötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram hasselnötter. 100 gram cashewnötter
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön ochkokos att toppa yoghurten med
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostadenöttermed en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Varvade med smält choklad ochrostadkokosoch sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna. Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.