800 g laxsida, filead med skinnet kvar 2 tsk vitpepparkorn 4 msk strösocker 3 msk salt 1 kruka dill 1 citron, skal 1 limefrukt, skal 1 litet fänkålsstånd citronskal och dill till garnering
Dela laxen i två delar och lägg ihop dom med köttsidorna mot varandra ochfänkålen emellan. Mal vitpeppar över laxen, strö över fänkålsfrönoch riv över citronskal
Ugnsbakad laxmedfänkåloch citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
Smörj formen och lägg i laxbitarna. Blanda ner citronskal och smaka av med salt och peppar. Finhacka löken och fräs i smör eller kokosfett i en kastrull
Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker. Skär lite små snitt i fisken på både under och ovansidan, detta för att smakerna skall kunna komma in i fisken
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Eftersom jag tycker att kombinationen fänkålochlax är god ihop bestämde jag mig för att lägga på några laxfiléer ovanpå fänkålen i slutet av tillagningstiden
Krydda med salt och peppar och pressa över citron. Pensla laxenmed lite olja på båda sidor. Lägg 1 msk tapenade oliver och kapris på varje laxbit. 600g laxfilé i portionsbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.