Gnid in kycklingen med salt och peppar. salt och malen vitpeppar. Lägg väl tvättad persilja, delad citron och massor av färska vitlökslyftor i magen på kycklingen
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilé med kycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Saftig och helt överlägsen den trista färdiggrillade kycklingen i påse som alltid smakar likadant. Snarare väldigt lätt och du kan smaksätta den nästan hur som helst
Huruvida dagens middagstips har något speciellt förhållande till sommaren låter vi vara osagt, visserligen smakar tomaterna ofantligt mycket godare nu än på vinterhalvåret men kycklingoch citron är det väl ingen större skillnad på, nu och sen
Som ni hör så haglar dem förutfattade meningarna om italiensk mat och denna kyckling. Riktigt mumsigt om ni frågar mig och jag tror att tjejerna instämmer
Till kvällens middag bestående av baconlindad kycklingoch råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Blanda alla torra kryddor, doppa kycklingbitarna i kryddblandningen och täck väl. Den saltinlagda citronen som ingår som smaksättare ger en aromatisk kick och går att köpa i de flesta arabiska livsmedelsaffärer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.