1 kanel1.
Blanda smör, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp.2. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump.3. Ta bort från plattan och låt svalna. Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp eller en träslev.4. Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll.5. Hetta upp olja som värms till ca 180 grader. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan.6. Fritera churrosen gyllene, lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret.7. Servera med önskat tillbehör!TipsChurros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet. Tips för friteringen: Använd en kastrull med höga kanter, undvik att fritera under köksfläkten och ha alltid ett grytlock till hands om du skulle behöva släcka en eventuell låga som uppstått. Kom ihåg att aldrig hälla vatten på brinnande olja!
Varför har jag inte provat att baka churros tidigare. CHURROS. Fritera några churros i taget och ta sedan upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper
Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan
Mitt i alt påskbaket ville min dotter jag skulle göra churros. ♥ Hemmagjorda churros ♥. Heta upp olja i en ljup panna och spritsa churros ca 10-15 cm långa direkt i den heta olja
Ingredienser Portioner. ca 20 st 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl mjölk (3 %) 125 g smör 1 krm salt 2 msk strösocker ( extra att rulla dem i) 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g) 3 st ägg ca 1 1/2 l rapsolja till fritering 200 g smält mörk eller ljus choklad till servering Lägg till i inköpslistan
Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen, eller ta en tyll med lite ruffad yta för lite snyggare churros, hålet behöver dock vara rätt litet eftersom churrosarna sväller i oljan
Min första bekantskap med churros var på en Malmöfestival för en herrans massa år sedan. För ett tag sedan kom jag på att jag hade sett Nigella göra churros i serien Nigella Kitchen när den gick på teve så när två tjejkompisar kom på middag tyckte jag det var dags att prova att göra dem själv också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.