Varför har jag inte provat att baka churros tidigare. CHURROS. Fritera några churros i taget och ta sedan upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper
Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan
Fyll varje semla med fyllningen. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.