Här har vi desserten till kaffet som Mannen fixade till kräftskivan. Det tar ungefär en timme att göra i ordning allting, se'n ska det stå i kylen minst fyra timmar - ännu hellre över natten
Chokladfrossa. Här om dagen så blev suget efter choklad övermäktigt vilket resulterade i detta. En spröd, tunn mandelmördeg med en fyllning av mörk, smakrik choklad serverad med en salt kolasås och lite grädde
Här kommer receptet på en chokladdessert med vuxen smak som sitter fint till trettondagsmiddagen. Receptet kommer från Allt om mat, där man kallar fyllningen för en mousse
Underbara små efterrättspajer för oss som gillar choklad. Lätta att göra trots lång instruktioner. Det jag gillade med dessa var att det gick utmärkt att göra pajskalen dagen innan
En kall fredagkväll i början av november, styrde jag och maken våra steg till Thörnströms kök. Vi skulle äta den stora avsmakningsmenyn med tillhörande vinpaket, min födelsedagspresent från Wilhelm
Åh, vad jag är glad över att det är helg. Det ska självklart pluggas en del, eftersom jag har två tentor nästnästa vecka, men jag ska ändå passa på att träna, baka och träffa familjen
Baka chokladtarteletterna i ugnen i 7-10 minuter. Mördegen. Lägg mandelmassa och salt i en matberedare. Mixa till dess att mandelmassan blivit smidig, tillsätt därefter smöret lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.