Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Smaka av med salt. Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt. 11 lime, finrivet skal och saft1 Gröp ur avokadorna med en sked. 2 Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft
Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och rumsvarmt smör med en degskrapa. Forma smulorna till bollar som trycks ut med bakre delen av handen, så att degen blir smidig – men inte överarbetad
Gröp ur fruktköttet och mixa det med buljong, citronsaft och skal. Smaksätt med salt och peppar. Täck med folie och ställ moussen kallt att stelna i ett par timmar
Här kommer receptet på en chokladdessert med vuxen smak som sitter fint till trettondagsmiddagen. Oavsett namn, så är desserten både vacker och god med en knaprig chokladbotten, en len kräm med romssmak och färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.