Chokladmousse GI
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 2 st äggvitor
  • 11 msk sötströ eller  1 msk fruktsocker eller strösocker
  • 12 msk kakao
  • 12 st äggvitor 1 msk sötströ eller  1 msk fruktsocker eller strösocker 2 msk kakao
  • 12 st äggvitor 1 msk sötströ eller  1 msk fruktsocker eller strösocker
  • 12 msk kakaoHäll äggvitor och socker i en bunke. Vispa med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). (Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.) 2 st äggvitor 1 msk sötströ eller  1 msk fruktsocker eller strösocker Äggvitor och sötning/socker. Äggvitor och sötning/socker vispat. Sikta i kakaon för att få bort klumpar. 2 msk kakao Kakao siktas. Siktad kakao tillsatt. Rör försiktigt ihop till en jämn smet. Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme eftersom moussen löser upp sig. Garnera gärna med färsk frukt eller bär och servera! Smeten blandad. Chokladmousse i portionsglas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.