Blanda alla ingredienser i en skål som rymmer minst 11/2 liter. Ställ in i mikron utan lock på full effekt 8-9 min. Ta ut och testa med termometern som ska visa 124°. Koka ev ytterligare någon minut. Häll smeten i en smord aluminiumform ca 10x17 cm. Låt den halvstelna. Klipp eller skär den i bitar innan den har stelnat helt. Slå in den i papper.
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Ta genast av från plattan, vänd ner hasselnötterna och häll smeten i den papprade formen
Seg och tuggigchokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla'sKitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
En klassiskchokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. Man kan även göra kulprovet (droppa lite smet i ett glad med kallt vatten, om smeten går att forma till en kula är den färdigkokt)
Blanda alla ingrediensernai en tjockbottnad kastrull och koka upp. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten
Jag som tyckte jag var färdig med kola satsen för i år, men det smög sig. Men samtidigt så för jag se det som ett lyckat resultat då dem har gått och nallat i kolaburken titt som tätt
Enkelt och snabbgjort och att det blir ganska många kakor av en sats gör inte saken sämre. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.