100 g
mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörkachoklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
11 tsk smör el margarinSeg chokladkakamed knäckglasyr. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Chokladkakan blev lite som en kladdkaka med mycket choklad i, supergod. Min man lagade indiskt, jag bakade Naanbröd och så provade jag ett nytt recept på en chokladkaka
Det blir ofta en kopp varm choklad på kvällen, med kardemumma och vispad grädde. Det hittade jag på Duå i Umeå, en suverän matbutik med allt en matfantast vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.