Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vitchoklad. Hacka chokladen och rör ner i degen. 150 g smör2 dl muscavadosocker1 dl strösocker1 ägg4 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk salt1 tsk bikarbonat100 g daim100 g vitchokladRör smör och socker smidigt
dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven. dock inte att äta rent så som man kan göra med en kaka Marabou mjölkchoklad, men vitchoklad tycker jag är oerhört tacksamt i bakverk och så är det snyggt också
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vitachokladknappar
Forma små bollar av smeten och lägg på en smord plåt/bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser för sig, inklusive hackade nötter & choklad i lagom stora bitarRör ihop alltsammans till en jämn smet
Börja med att hacka den vitachokladen så att den är klar. Med allergivänlig mjölmix blev smeten ganska kladdig så jag valde att göra rutor i långpanna – det blev bra
//Matilda Mjuka cookiesmed lakrits och vitchoklad. Så skulle jag beskriva dessa u n d e r b a r a cookies som var något av ett "experiment", som jag brukar kalla det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.