Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl kakao
  • 12 msk vaniljsocker
  • 18 dl havregryn
  • 10,5 dl starkt kaffe
  • 1150 g smör, rumsvarmt
  • 15 dl havregryn
  • 12 dl kokos
  • 10,5 dl mjölk smaksatt med oboy
  • 1 kokosflingor
  • 1 kokosflakes
  • 1 färska blåbär
  • 1 ätbara blommor
  • 1 Chokladbollssmet200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 1 dl kakao 2 msk vaniljsocker 8 dl havregryn 0,5 dl starkt kaffe
  • 1 Havrebollssmet150 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 5 dl havregryn 2 dl kokos 0,5 dl mjölk smaksatt med oboy
  • 1 Topping kokosflingor kokosflakes färska blåbär ätbara blommorChokladbollssmet
  • Vispa smör och socker pösigt. Blanda i kakaon, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Havrebollssmet
  • Vispa ihop smör och socker, tillsätt sen havregryn, kokosflingor och oboy och blanda ordentligt. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper. Montering
  • Ta bort det översta bakplåtspappret från chokladbollssmeten och havrebollssmeten. Lägg försiktigt över havrebollssmeten på chokladbollssmeten. Rulla ihop ordentligt till en rulltårta. Plocka bort bakplåtspappret och tryck fast kokosflingor, låt stelna i kylen. Servering
  • Dekorera rulltårtan med kokosflakes, blåbär och blommor. Skiva upp och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.