Leilas choklad- och kokosrutor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör
  • 13 dl strösocker
  • 11,5 dl kakao av god kvalitet
  • 10,5 dl ljus sirap
  • 11 nypa salt
  • 13 ägg, ekologiska
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 11,5 dl ljus sirap
  • 10,75 dl matlagningsgrädde
  • 1200 g kokosflingor
  • 1 Chokladkaka175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao av god kvalitet 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg, ekologiska 1,5 dl vetemjöl
  • 1 Tosca75 g smör 1,5 dl ljus sirap 0,75 dl matlagningsgrädde 3 dl strösocker 200 g kokosflingorChokladkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Toscasmet
  • Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.