1 Chokladkaka175
g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao av god kvalitet 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg, ekologiska 1,5 dl vetemjöl
1 Tosca75
g smör 1,5 dl ljus sirap 0,75 dl matlagningsgrädde 3 dl strösocker 200 g kokosflingorChokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Pricka den varma färdiga kakan med en sticka och bred på hälften av krämen som smälter ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.