Chili- och limelax i ugn med nudelsallad
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g lax, hel bit
  • 10.5 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 12 tsk flingsalt
  • 10.5 tsk peppar
  • 130 g skalad, tunt skivad ingefära
  • 11 lime, tunt skivad
  • 1300 g glasnudlar
  • 11 msk solrosolja, eller majsolja
  • 11 dl sesamfrön
  • 12 lime, pressad saft
  • 10.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 11 msk fisksås
  • 12 msk mango chutney
  • 10.5 st tunt skivad rödlök
  • 11 skalad morot
  • 11 dl hackad färsk koriander1 Lägg laxbiten med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Strö över chili, salt och peppar. Fördela ingefära- och limeskivor på laxen. Låt stå mitt i ugnen cirka 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på cirka 50°. Nudelsallad 1 Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten, låt dem rinna av i ett durkslag och rör i olja så att de inte klibbar ihop. 2 Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt chili, fisksås, mango chutney och rödlök. Rör om. Skala tunna morotsstrimlor med en potatisskalare eller osthyvel och lägg i skålen. Blanda ner nudlar, sesamfrön och färsk koriander. Rör om så att allt blandas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.