Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Tillsätt det varma vattnet lite i taget och rör ihop till en deg. Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Nu är dagens middag bortplockad så jag tänkte faktiskt påskbaka lite. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chiliconcarne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Lägg ner spanska pepparn, buljongtärningarna, krossade tomaterna och lite vatten. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.