Chili
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 helflaska tequila
  • 6 burkar ljust öl
  • helst det mexikanska Corona .
  • 5 torkade ancho-pepparfrukter (De är stora
  • mörkt brunröda och finns i affärer som säljer latinamerikansk mat .
  • I nödfall kan de ersättas med en blandning av mörkrött chilipulver och ett antal flådda
  • urkärnade röda paprikor . )
  • 1 chipotle-peppar (Röd
  • rökt . Finns konserverad i latinamerikanska affärer . )
  • 3 birdseye-pepparfrukter (Små spetsiga klarröda . Kan ersättas av torkad
  • mald piri-piri) .
  • 4 jalapeno-pepparfrukter (Knubbiga
  • gröna . Finns på burk i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer .
  • Ta den starka varianten . )
  • Baconfett (eller olja) att steka i .
  • 10 stora vitlöksklyftor
  • grovt hackade .
  • 5 kilo oxkött
  • skuret i centimeterstora tärningar .
  • 1 halv kopp mjöl .
  • 1 kopp chilipulver .
  • 2 koppar mörk oxbuljong .
  • 2 matskedar spiskummin . (Kännarna kan inte komma överens om kryddan ska rostas innan den används eller inte . )
  • 2 matskedar oregano .
  • 2 matskedar malda korianderfrön .
  • 1/2 matsked socker .
  • Salt
  • efter smak . Börja försiktigt!
  • Lite grovt majsmjöl
  • masa harina .

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.