Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet hos mig. Jag är ju ett stort fan av fisk, dels för att man mår så gott av den, och så är den relativt billigt, särskilt om man drar upp dom själv förstås
Strö över korianderbladen och servera med mango chutney, naanbröd och basmatiris. Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det
Här i Najnis kök serverades ChickenTikka Masalan med enbart dessa läckra naanbröd och lite färsk koriander, men vill man ha ytterligare tillbehör rekommenderar jag blomkålsris eller vanligt ris, för den som äter sånt
Bryn filén tillsammans med löken och vitlöken, tillsätt dem tärnade tomaterna och tomatpurén. Smaka av med Indiska kryddor (vilket jag inte tyckte behövdes) efter egen smak
Det blev väldigt gott tillsammans med persilja och sallad. Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikka masala
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander. 180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). 180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikka masala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rör ihop övriga ingredienser till marinaden och blanda ihop med kycklingbitarna. Familjen gillar ChickenTikka Masala, men jag har aldrig gett mig på att laga rätten från grunden hemma
Smaka av tikka masalan med pressad citron och ev mer salt och peppar. Servera genast i stora skålar med basmatiris i botten och toppa med mango chutney, mangotärningar, matyoghurt, gurka, korianderblad och ev sambal oelek
Nu är jag i alla fall så nöjd medchickentikka masala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Pensla kycklingspetten med olja. Använd ett bleck med kant och balansera kycklingspetten mellan kanten och botten utan att kycklingen nuddar botten på blecket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.