När löken är mjuk, häll på tre burkar krossad tomat och tre dl vatten. Idag gjorde jag chanamasala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt
Blanda sedan vitlök och stek tills de får lite färg påmedelvärme, bränn inte vitlöken. Blanda i den kokta chana dal tillsammans med vattnet som de har kokats i
Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter. Orginalreceptet från använde ett paket quornfärs. Jag använder i princip aldrig quornfärsen, tycker den kan smaka konstigt om man värmer upp maten igen
Servera med pitabröd, en god sallad och en gurk raita. Forma biffar och stek påmedelvärme. Min version är med älg färs istället,just förr att det e säsong nu och jag tror att den jordiga karaktären i kryddorna jag använder passar bra med älgens vilt smak
Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen. härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här
Bryn filén tillsammans med löken och vitlöken, tillsätt dem tärnade tomaterna och tomatpurén. Smaka av med Indiska kryddor (vilket jag inte tyckte behövdes) efter egen smak
Fräs den i lite matolja tillsammans med garam masala och kanel tills den är mjuk och glansig. Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna
I torsdags drabbades jag av indiskt sug, och svängde ihop en variant på kyckling masala. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
Tillsätt garam masala, gurkmeja samt torkad och färsk (riven) ingefära. nej, jag skojar bara med er - jag är inte så pretto - ni får gärna gå lös i tacohyllan där hemma, jag är kanske bara avundsjuk för att jag inte har samma utbud här och därmed måste improvisera)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.