Skär quorn i bitar med några centimeters sida. Superenkelt verkligen med alla goda smaker. Vänd runt så att paprikan fördelas på ingredienserna och slå därefter på vin och vatten
Forma biffar och stek påmedelvärme. Min version är med älg färs istället,just förr att det e säsong nu och jag tror att den jordiga karaktären i kryddorna jag använder passar bra med älgens vilt smak
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock. Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.