Lägg dem på en fryst bricka med plastfolie så håller de sig bättre. Det här går bra att göra dagen innan, men täck med plastfolie när de har stelnat så de inte får fryssmak
Och givetvis ska ni kunna baka denna sockerkaka med, så här kommer receptet. På Novas kalas hade vi några som var mjölk och äggallergiker så då bakade jag denna mjölk och äggfria sockerkaka
Idag när jag skulle göra frukost till prinsarna så kom jag på att mjölken tog slut igår. Benjamin är inte så förtjust i havremjölk så vincent fick både nybakat och flingor
Lägg burken/burkarna i en stor kastrull (gärna med en disktrasa på botten). Men då du är i affären heter det kondenserad mjölk och det krävs en process för att mjölken ska bli till kola
Det är svårt att se när dom är klara utan man får känna med en sticka så att dom är genomgräddade. I helgen så bakade jag mjölk och ägg fria muffins för att min man är jätte allergisk och kan inte äta det jag bakar
Låter man mannagrynen som här koka medmjölken får man mer kompakta ladoo än klassiska Rava Ladoo. Toppa med vad du gillar – traditionellt russin, jag gillar nötter – eller tillsätt hackade cashewnötter i smeten
I nästa försök hade jag med mandel för att få upp fetthalten och få en rundare/fylligare smak, men jag tyckte fortfarande att det blev lite för "blaskigt"
Blanda i oboy, kaffe och kakao i mjölken (gärna röd mjölk). Häll i tillsammans med isbitar i räfflad flaska, skaka 2 minuter kraftigt tills skum uppstår, häll upp i långt glas med sugrör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.