Värm stekpannan och klicka i mjölkfritt margarin. Idag blir det pannkaksfrukost hemma hos oss. Det var ungarnas önskemål och ett alldeles utmärkt sätt att börja denna annandag påsk på
Grädden kan bytas mot någon alternativ sort för den som inte vill eller kan använda mjölkprodukter. Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Jag brukar som bekant långlaga det just för att det är så enkelt och att för att fettet långsamt tränger ut ur köttet under tillagningen vilket ger en bra ”sås” som inte kräver några mejerier eller andra vätskor
Blanda ner rapsoljan, jordnötssmör och honung och häll blandningen över bären i en ugnssäker form. Hacka nötterna grovt och torrosta dem med pumpakärnor och solrosfrön
Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen ett par timmar. Fördela lök, paprika, squash och kycklingen med marinaden över potatisen och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter
Det finns en kärlek jag aldrig någonsin kommer komma ifrån, och det är den till feta mjölkprodukter. Fy skam den som dricker mjölk, det man ska ha är ju smör, grädde och creme fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.