Blanda te, hett vatten och kardemumma i en tekanna. Teet ska inte koka, utan småsjuda försiktigt. Justera styrkan på teetefter smak, jag har ca 4 msk te till 7 dl vatten. Värm upp på medelvärme och låt småsjuda i ca 3-5 min. Om du vill ha mynta i teet blandar du ner det i kannan i slutet av koktiden och låter myntan få sjuda med 1 min. ca 4 msk te till. 7 dl vatten
Häll upp i en fin burk eller påse, en perfekt julgåva till teälskaren. 100 gram svart te. 1. Blanda allt i en burk och låt det stå och dra minst ett dygn
Sila chai-blandningen i en kopp och häll i mjölken. Jag har testad att göra egen chailatte. Den blev jättegod men smakar inte riktigt som den man köper på t ex Espresso house
Du kan använda tepåsar eller löst te. Recept på hemmagjord caffe latte & cappuccino hittar du HÄR. 2 koppar chailatte. 2 påsar svart te (tex earl grey). 2-3 st hela kryddnejlikor eller 0,5 tsk pulver. 2-3 msk socker (gärna farinsocker) eller honung. 4 dl vatten. Du kan smaksätta teet med 1 tsk vaniljsocker. 2 koppar chailatte. 2 påsar svart te (tex earl grey). 2-3 st hela kryddnejlikor eller. 2-3 msk socker (gärna farinsocker) eller honung. 4 dl vatten
Så jag river lever och blandar i det i maträtter där det kan passa - eller så gör jag leverpastej. Men jag försöker äta det ibland ändå - för det är ju så vansinnigt nyttigt med inälvsmat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligt min åsikt. Det har så mycket mer smak än tex oxfilé, särskilt om man hittar en riktigt välmarmorerad bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.