Nu är våren på väg, detta måste vi fira med nåt gott att dricka. Skeda upp skum på toppen av din Chai. Varför inte göra nåt varmt, gott och gå ut och möta våren med en kopp i handen
Denna gryta gjorde jag i min Crock-Pot, men det går bra i vanlig kastrull också. Smält smör med olja i en panna, och när tempen gått upp, tillsätt vitlök plus tandoori masala
kalvfond½ dl finhackade dadlarsalt, pepparInstruktionerFinhacka lök och vitlök och stek i smör, ghee eller kokosfettRör ner garam masala och låt fräsa en stund
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
När löken är mjuk, häll på tre burkar krossad tomat och tre dl vatten. Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt
Indiskt,. Första gången jag tillagade den var jag lite feg och köpte en färdig kryddmix med garam masala, då jag kände mig relativt bland de indiska smakerna
#India #Chai #MasalaChai #LatteChai #Ayurveda #HerbalTea #HealthyLiving #recept #recipe. Ordet "Chai" använder vi lite slarvigt här av oss i västvärlden, ordet Chai eller Tchai betyder egentligen bara te
Blanda te, hett vatten och kardemumma i en tekanna. Teet ska inte koka, utan småsjuda försiktigt. Justera styrkan på teetefter smak, jag har ca 4 msk te till 7 dl vatten. Värm upp på medelvärme och låt småsjuda i ca 3-5 min. Om du vill ha mynta i teet blandar du ner det i kannan i slutet av koktiden och låter myntan få sjuda med 1 min. ca 4 msk te till. 7 dl vatten
Posts related to Indisk kidneyböngryta - Kidneybönor i kryddig sås - Masala rajmaLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaVitkål med ärtor, tomat och indiska kryddor - Bund gobi aur materMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångDela
Om du följer följande recept kommer resultatet bli en otroligt smakrik paneer buttermasala. Denna rätt är min standardbeställning varje gång jag äter på en indisk restaurang
Åå, jag skulle kunna äta indiskt mycket oftare. Blandningen av rätterna på buffén var så god. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga Lätt, men jag minskade ner på tomaterna och en aning på kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.