Det här är ytterligare ett experiment i Katinkas Kitchen. Jag hade köpt på mig massa päron och funderade på hur jag kunde använda dem på nya kreativa sätt och i stället för att göra min medelhavspaj tänkte jag testa något nytt
Missa inte det här, jag säger er detta. Så grymt gott med spröd, krispig botten, den milda sältan från chevrén, äggstanningen med en gnutta muskot och den frästa spenaten i pajen
I en gammal veckotidning hittade jag ett recept på en god tomat och chévrepaj. Jag har dock ändrat pajdegen till ett recept som jag oftast använder till pajer
Mixa mjöl, sesamfrö, smör och salt med kniven i matberedare till det är jämnt fördelat. Tillsätt crème fraiche och vatten, mixa hastigt ihop till en deg
Förberedlser. 4 dl kokt kall quinoa. 1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter
En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Sommaren är pajernas tid. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
Mat till ett helt kompani. Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. En mexikansk bönchili med potatis i som var en av tre rätter i gårdagens leverans av matkasse från Linas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.