Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten
Maria
Maria

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 PORTIONER
  • 4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • FYLLNING
  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 200 g chèvre
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Beskrivning

    Förberedlser: 4 dl kokt kall quinoa

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.

    2. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

    3. Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.

    4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.

    5. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.