15 minuter
Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter Låt svalna och förbered fyllningen under tiden: Stek löken mjuk i smör, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Sätt ugnen på 200º. Riv citronskalet. Skiva päron i ca 1 cm tjocka skivor på längden, pressa citron över. Lägg lök, ost, päron och citronskal i pajskalet. Strö på nötter och häll på äggstanning. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, till ytan är gyllene och fyllningen har stelnat.
Ät & njut. Prova med provsticka. Milt päron möter valnötter och knapriga kavring-krutonger. Koka ihop lagen till en lite trögflytande konsistens, smaka av med lite pressad citronsaft
Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Servera soppan med smulad fetaost och smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig och med lite textur
Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt
Kombinationen med rostde valnötter och houng är underbar. Jag gillar verkligen hösten när man får kura ihop hemma med varm god höstmat och tända ljus för att lysa upp i höstmörkret
Jag hade köpt på mig massa päron och funderade på hur jag kunde använda dem på nya kreativa sätt och i stället för att göra min medelhavspaj tänkte jag testa något nytt
Valnötter är ju nästan också självklara i den konstellationen och tillsammans med några bitar parmaskinka på toppen - vilken ljuvlig konstellation det blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.