Grillat är ju fantastiskt gott och smidigt, både när man ska ta med mat till jobbet (grillat är ju en av de få sakerna som smakar nästan lika bra dagen efter), och vill man då ha något enkelt att grilla som de flesta gillar så rekommenderar jag just Cevapcici - eller köttfärsspett på ren svenska
Servera cevapcici med den rostade potatisen och grönsakerna, yoghurt och gärna en sallad. Goda kryddiga biffar som passar lika bra att göra på stekpanna som på grill
Cevapcici. Cevapcici0,5 gul lök 3 klyftor vitlök 1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt) 1 dl kolsyrat vatten 1 kg köttfärs av valfri sort (gärna med hög fetthalt) salt och svartpeppar 1,5 tsk paprikapulver vegeta (kan uteslutas)
Ingredienser Portioner. 4 4 port bulgur eller ris 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g blandfärs 1 tsk sambal oelek 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Relish 1 gul paprika 2 tomater 2 tsk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 kg Nötfärs blandfärs eller lammfärs 5 st Vitlöksklyftor 1 tsk Paprikapulver 1 st Gul lök (riven) 1/4 dl Bladpersilja (hackad) 1/2 msk salt 1/2 tsk Nymald svartpeppar
Idag gjorde jag en mer ”exotisk” bifftyp, Cevapcici. Cevapcici är saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan som ofta serveras med tillbehör som pitabröd (funkar lika bra med bulgur eller ris), grönsaksröran ajvar, och rå lök
Vi grillade cevapcici som är en köttfärsrätt som härstammar från de baltiska länderna. Cevapcicin serverades med klyftpotatis, tzatsiki, ajvar, sallad och rå lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.