För att köra vidare på sommartemat åt vi en rätt som är perfekt att äta en varm sommarkväll nämligen grekisk sallad, idag serverade vi cevapcici till ochtzatsiki, plus ett gott bröd
Cevapcici. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Det ger godast smak och bäst konsistens på biffarna om köttet får stå i kylen ett bra tag
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Tillbehör de serverar sin cevapcicimed är ajvar, rå lök, bröd och yoghurt. Det är första gången jag testar att göra egna cevapcicioch jag är så glad att jag bestämde mig för att göra det
cevapcici,. Serveras i Pitabröd ihop med lite sallad och vitlökssås som snabbt blandas ihop med en brk crème fraîche och pressade vitlöksklyftor och lite salt
Krydda fisken med salt och peppar, lägg i en smord ugnsform. Jag har nu räknat om även detta recept enligt nya WW Flex, men de gamla räknesätten smartpoints och propoints finns kvar
Dagens middag blev faktiskt en falafeltallrik med pommes och kebabsås från pizzerian här nere. Tur att det blir en liten promenix med Ubbas lite senare
Så här gör jag mina klyftpotatis med rödlök och rosmarin. Det som också är bra med klyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Blanda de rivna morötterna och halloumin tillsammans med ägg och ströbröd. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.