Cevapcici – recept på köttfärsbiffar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 11/2 dl kolsyrat vatten
  • 11/2 liten gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 tsk paprikapulver
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald peppar
  • 1 smör & olivolja till stekning
  • 11/2 gurka
  • 1 salt
  • 13 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 11-2 rivna vitlöksklyftor
  • 11 msk olivolja
  • 1 nymald peppar
  • 1 pitabröd
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad gurka
  • 1 rödlöksringar
  • 1 ajvar relish, gärna stark
  • 1 tzatzikiLös upp bikarbonaten i kolsyrat vatten. Finhacka löken och riv vitlöken.
  • 1 Blanda alla ingredienser. Täck över och låt smeten mogna i kylen, gärna över natten.
  • 1 Fukta händerna och forma smeten till 12 avlånga biffar. Stek dem runtom i smör och olivolja tills de precis är genomsteka, cirka 10 minuter. Det är också gott att grilla biffarna på utegrillen.
  • 1 TZATZIKI: Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, blanda med lite salt och låt dra 20–30 minuter. Pressa noga ur all vätska.
  • 1 Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera biffarna i varma pitabröd tillsammans med grönsakerna, ajvar relish och tzatziki.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.