100 gram chèvre. 100 gram chèvre. I går blev det Chévre chaud till middag, supergott och galet enkelt. Jag gör alltid en liten specialare med päron på min Chévre chaud
Så var det nyligen för mig med den klassiska förrätten chèvre chaud. Jag satt och letade efter någon god förrätt och bjuda på och kom då in på chèvre toast av en slump och genast började jag toklängta efter denna rätt
En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvre chauds test. Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner). Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner)
Igår kväll slängde jag (nästan bokstavligt talat) ihop en chèvre chaud (dvs gratinerad/stekt chèvre) och till den enkel, klassisk sallad med dijondressing och så krutonger från en överbliven baguette
2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). 2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
Börja med dressingen. Blanda vinäger, salt, nymald peppar, senap, honung och olivolja i en skål. Dela salladen i mindre bitar och skölj dem i kallt vatten, lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt
Valet föll på en chèvre chaud (chèvretoast) med röd pesto och betor och det är inte illa det. Bred på ett lager pesto rosso på brödet och lägg på skivad chèvre
Ta ut rundlar av de rostade brödskivorna och lägg på en skiva chèvre på vardera brödskivan. 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka). 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.