Dett bröd passar perfekt som frukost med bara lite smör på. Testade att baka detta receptet på ett nyttigt bröd som jag hittade när jag sökte runt på lite olika recept i morse
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
s FB-sida och sedan ändrade jag liteoch la till en del ingredienser. Klä en brödformmed bakpapper. Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
För beskrivning - Klicka HÄR >>. Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Det är det, men inte vanligt mjöl utan av mandel, hasselnötter, valnötter och sesamfrön
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet. 1 dl sesamfrön
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.