Catenaccis lyxiga hjortrondessert
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 195 g äggvita
  • 1150 g socker
  • 12 g salt
  • 15 g vaniljsocker
  • 1170 g mandelmjöl
  • 1500 g mjölk
  • 1500 g grädde
  • 1200 g socker
  • 1310 g äggula
  • 11 gelatinblad, blötlagt
  • 120 g glykos
  • 12 vaniljstänger
  • 11000 g hjortronpuré
  • 1375 g socker
  • 1375 g vatten
  • 150 g Lakka
  • 120 g trimolin
  • 1500 g socker
  • 175 g vatten
  • 1250 g äggvita
  • 1 Daquaisebotten (mandel/marängbotten) 195 g äggvita 150 g socker 2 g salt 5 g vaniljsocker 170 g mandelmjöl
  • 1 Vaniljglass 500 g mjölk 500 g grädde 200 g socker 310 g äggula 1 gelatinblad, blötlagt 20 g glykos 2 vaniljstänger
  • 1 Hjortronsorbet 1000 g hjortronpuré 375 g socker 375 g vatten 50 g Lakka 1 gelatinblad, blötlagt 20 g glykos 20 g trimolin
  • 1 Italiensk maräng 500 g socker 75 g vatten 250 g äggvitaDaquaisebotten (mandel/marängbotten)
  • Vispa äggvita och socker till en maräng, vänd sedan i resterande av ingredienserna. Bred ut på en plåt ganska tunt, baka av på 170 grader ca 5 minuter, stansa sedan ut bottnar. Vaniljglass
  • Koka upp mjölk, grädde och vaniljstänger. Blanda socker, glykos och äggulan, ha det i vätskan och låt värmas upp till 82 grader. Tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila och kyl ner över isbad. Kör i glassmaskin. Hjortronsorbet
  • Koka upp allt, förutom lakkan och gelatin. Ta bort från spisen och tillsätt lakkan och gelatinet. Kyl ner, kör i glassmaskin. Italiensk maräng
  • Koka socker och vatten till 121 grader, när den nästan är klar börja vispa äggvitan på låg hastighet. Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. Spritsa på desserten och bränn av.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.