1 Daquaisebotten
(mandel/marängbotten) 195 g äggvita 150 g socker 2 g salt 5 g vaniljsocker 170 g mandelmjöl
1 Vaniljglass
500 g mjölk 500 g grädde 200 g socker 310 g äggula 1 gelatinblad, blötlagt 20 g glykos 2 vaniljstänger
1 Hjortronsorbet
1000 g hjortronpuré 375 g socker 375 g vatten 50 g Lakka 1 gelatinblad, blötlagt 20 g glykos 20 g trimolin
1 Italiensk
maräng 500 g socker 75 g vatten 250 g äggvitaDaquaisebotten (mandel/marängbotten)
Vispa äggvita och socker till en maräng, vänd sedan i resterande av ingredienserna. Bred ut på en plåt ganska tunt, baka av på 170 grader ca 5 minuter, stansa sedan ut bottnar. Vaniljglass
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstänger. Blanda socker, glykos och äggulan, ha det i vätskan och låt värmas upp till 82 grader. Tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila och kyl ner över isbad. Kör i glassmaskin. Hjortronsorbet
Koka upp allt, förutom lakkan och gelatin. Ta bort från spisen och tillsätt lakkan och gelatinet. Kyl ner, kör i glassmaskin. Italiensk maräng
Koka socker och vatten till 121 grader, när den nästan är klar börja vispa äggvitan på låg hastighet. Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. Spritsa på desserten och bränn av.
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Denna tårta är bland det godaste jag har ätit i chokladkaksväg. Jag hittade receptet på Leilas blogg. Jag bakade den när lillsyrran fyllde år i december
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.