Till raclettegrillen700 g delikatesspotatis, kokt med skal på 600 g oxfilé, tunna skivor 1 knippe grön sparris, färsk 4-5 champinjoner (kastanjechampinjoner) 8-10 romanticatomater 200-250 g racletteost, skuren i tunna skivor 100 g pancetta (rökt sidfläsk som bacon skivor) 0,5-1 dl cornichons
Dijonnaise1 äggula 1-2 msk dijonsenap (efter smak, men det skall vara sting i den) 0,5-1 tsk vitvinsvinäger (eller rödvinsvinäger) 1-1,5 dl rapsolja salt svartpeppar, nymalen 0,5 tsk vatten
Tortillas. Mät upp vetemjölet i en bunke. Smält smör och olja tillsammans i en kastrull. Häll det smälta smöret med oljan över mjölet och rör med gaffel till en "typ" smuldeg
ca 800 g frysta räkor, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 4 skivor formfranska smör, att bre bröden med 4 salladsblad, isbergs- eller cosmopolitansallad 2 tomater
Dag 1. Innan man börjar behöver man 4 skålar, en till varje blandning. Blanda som nedan. Dag 2. Ta fram brickan och lägg landgångsbröden (4 pkt sammanlagt) så att det täcker hela brickan (30cm X 45cm)
Dag 1. Innan man börjar behöver man 4 skålar, en till varje blandning. Blanda som nedan. Dag 2. Ta fram brickan och lägg landgångsbröden (4 pkt sammanlagt) så att det täcker hela brickan (30cm X 45cm)
Catarinas skaldjurssmörgåstårta (10 bitar). Catarinas skaldjurssmörgåstårta (10 bitar). Maken fyllde år igår så jag gjorde smörgåstårta på fredagskvällen (hittade ett recept med passande namn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.