1 dl bär eller frukt (ex. hallon, blåbär eller mangofrukt) 0,5 dl vatten saften från 1/2 citron eller en hel lime 1 tsk Kockens ingefära malenTina upp bären/frukten om de är frysta
Till raclettegrillen700 g delikatesspotatis, kokt med skal på 600 g oxfilé, tunna skivor 1 knippe grön sparris, färsk 4-5 champinjoner (kastanjechampinjoner) 8-10 romanticatomater 200-250 g racletteost, skuren i tunna skivor 100 g pancetta (rökt sidfläsk som bacon skivor) 0,5-1 dl cornichons
50 g färsk gurkmeja, skrubbad och i bitar 250 g färsk ingefära, skalad och i bitar 2 citroner, pressad saft 3 apelsiner, pressad saft (eller blodapelsin, grapefrukt eller valfri citrusfrukt) ev vatten
Ingredienser Portioner. 8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan