1-1,5 cm
bitar för att sedan masseras in i en härlig kryddblanding och marineras med lite extra spiskummin, lime, apelsin, vitlök och soja över natten. Därefter kokas köttet i rabarbersaft tills köttet är så mört att det faller/kan dras isär och trådar sig fint. Saften ska nätt och jämt täcka köttet i grytan och ev kan du behöva späda med lite vatten under kokningen. Ta av locket och koka ihop så att alla smak sitter i köttet så där lagom saftig ”tacofyllning”. I originalet så används coca cola å där har du måttet på hur utspädd saften ska vara (inte särskilt utspädd men beror ju på hur din rabarbersaft är gjord).
1 kg
fläskkarré utan ben 3-4 msk 11 kryddorsblandning nedan 1 tsk spiskummin 1 msk soja 1 lime både zest och saft 1 apelsin både zest och saft 2 stora vitlöksklyftor, fint hackade 6 dl rabarbersaft (något utspädd med vatten). Om du inte har rabarbersaft använd coca cola original
11 kryddors
blandningen (god även som en bordeller grillkrydda så gör mycket!) drygt
6 dl
Mixas eller mortlas ihop ! 12 msk paprikapulver 6 msk vitlökspulver 3 msk chilipulver 1 msk sumak 3 msk svartpeppar 1 msk vitpeppar 5 msk salt 2 msk fänkålsfrö 3 msk torkad oregano 4 msk hela korianderfrön
Man ba till trollet eller vad det nu var han skulle föreställa. I dag hämnades jag genom att spela ”Här kommer Pippi Långstrump” på högsta volym i två sekunder medans hela familjen satt ihoptryckta med fjärrkontroll inne i bastun och höll föröronen
Skär karrén i portionsbitar, eller låt den vara hel, och täck bitarna med kryddblandningen. Krossa kryddnejlikan och rosta den i torr stekpanna med kanel och röd chili
Skär karrén i portionsbitar, eller låt den vara hel, och täck bitarna med kryddblandningen. Krossa kryddnejlikan och rosta den i torr stekpanna med kanel och röd chili
Använd det sedan till tacos ellervarför inte till en sallad. Jag rekommenderar inte cayenne, förden blir starkare varje gång du värmer upp det, vilket gör det svårt att kontrollera styrkan
Fördelablandningen i fyra små glas eller skålar och ställ i kylenför att stelna. Det är inga stora mängder som behövs för att stilla sockersuget, menenliten efterrätt smakar alltid bra och gör måltiden mer komplett
Använd natten mellan söndag och måndag för att laga till denna härliga köttgryta. Skär karrén i portionsbitar, eller låt den vara hel, och täck bitarna med kryddblandningen
Använd natten mellan söndag och måndag för att laga till denna härliga köttgryta. Skär karrén i portionsbitar, eller låt den vara hel, och täck bitarna med kryddblandningen
Pensla längderna med äggvita och strö över pärlsocker och/eller strössel. Dela margarinet i mindre bitar och låt det stå framme en stund för att bli rumsvarmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.