11 ägg
Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och värm till 37 grader.
1 Smula
sönder jästen i en bunke. Häll en del av degvätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt resten av degvätskan och blanda ner sirap, salt och kummin. Tillsätt mjölet och knåda till en smidig deg.
1 Dela
degen i två bitar. Lägg bröden i smörade och mjölade brödformar eller forma två bröd och lägg i en smörad långpanna.
1 Vispa
ägget och pensla bröden. Sätt in bröden längst ner i en kall ugn och ställ in ugnen på 200 grader. Grädda bröden i cirka 50 minuter.
50 g jäst5 dl ljummet vatten½ dl mörk sirap3 msk oliv- eller rapsolja½ msk salt1 msk malda brödkryddor/kumminca 7 dl vetemjöl7 dl rågsikt1 äggSmula ner jästen i en bunke och lös upp den i det fingerljumma vattnet
Fick lite kritik på min förra pumpasoppa. ) Själv tycker jag att den andra är väldigt god också, men självklart så tar jag till mig kritiken och provar detta nya receptet som jag fick av Carin
Men jag sticker emellan med ett enkelt kumminbröd. Det här kumminbrödet, inspirerat av Saltå Kvarns Barsjabröd fast utan surdeg, bakade jag på det där viset och det blev mycket gott
På tal om prestationsångest så är jag just nu inne i en baksvacka, bröden blir inte riktigt som jag vill (som ni kan se med dagens kumminbröd), poolishen till baguetten hade inte alls expanderat som den borde och tårtbotten blev sne (det sistnämnda går dock att fixa till med en riktigt vass kniv
Blanda samman vetemjöl med rågsikt, fibrex, solrosfrön, vetegroddar, salt, kummin och bikarbonat. Blanda yoghurten med sirapen och rör samman det hastigt med mjölblandningen
Kommentarer
yvonne-53
Detta brödet var inte gott!
Logga in eller Registrera för att kommentera.