Caribbean seafood salad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk lökpulver
  • 11 msk vitlökspuvler
  • 12 tsk torkad timjan
  • 12 tsk mald kryddpeppar
  • 10,5 tsk kanel
  • 11 tsk cayennepeppar
  • 12 tsk mald svartpeppar
  • 12 tsk salt
  • 14 dl MSC.märkta kungsräkor, skalade
  • 10,5 mogen papaya
  • 10,5 ananas
  • 14 salladslökar
  • 11 apelsin
  • 11 lime
  • 1 rapsolja
  • 11 huvud cosmopolitansallad eller romansallad
  • 1250 g körsbärstomater
  • 1 Jerk spice2 msk lökpulver 1 msk vitlökspuvler 2 tsk torkad timjan 2 tsk mald kryddpeppar 0,5 tsk kanel 1 tsk cayennepeppar 2 tsk mald svartpeppar 2 tsk salt
  • 1 Sallad4 dl MSC.märkta kungsräkor, skalade 0,5 mogen papaya 0,5 ananas 4 salladslökar 1 apelsin 1 lime rapsolja 1 huvud cosmopolitansallad eller romansallad 250 g körsbärstomaterBlanda ihop alla kryddorna till kryddblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs de skalade räkorna hastigt så att de får vit färg och bra konsistens. Lyft ur räkorna och krydda med lite av er Jerk-spice. Kryddblandningen som blir över sparar ni sedan i skafferiet. Den håller länge och passar till det mesta! Blanda fint tärnad papaya och ananas med räkorna och låt bli svala i kylskåp i 1 timme. Montera en salladsbädd på asietter och toppa med körsbärstomater. Lägg på räkor, papaya, ananas och skivad salladslök. Pressa över apelsin- och limejuice och servera riktigt kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.