Risotto var, innan jag hade lagat det första gången, något jag var lite rädd för att laga. Men efter att gjort risotto några gånger så har den rädslan försvunnit helt
Räkpanna var en av min och makens favoriträtter när vi levde i Stockholm. Men när jag tog fram receptet insåg jag att det var dags att lyfta det klassiska 80-talsreceptet in i 2000-talet
Skala räkorna. Dillpesto. Plocka dillvipporna av stjälkarna och lägg i bägaren till mixerstaven. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, pinjenötter och rapsolja
Skala räkorna. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i 1 cm breda skivor. Fräs gurkan i en gryta med smör tillsammans med dill och gräslök
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Räkor i Lemongrass och chili. 4 september 2018, 19. 34. Väldigt lätt rätt att göra och smakar jättegott. Serveras till Basmati eller JasminrisBasmati eller Jasminris2 påsar Blue Dragon Lemongrass & chiliShrirachaPurjolök3 skivade vitlöksklyftorSaltSvartpepparOljaVattenSkalade räkorDu väljer mängd själv