Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur
Matjesgratäng med ägg och ost

Matjesgratäng med ägg och ost

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad
Heta räkor

Heta räkor

Hacka lök, vitlök och fänkål och fräs sakta i en gryta med olja. Låt saffran och paprikapulver fräsa med mot slutet
Sojastekt lax med syrlig mangosallad

Sojastekt lax med syrlig mangosallad

Ingredienser Portioner. 4 Ris 4 port ris Mangosallad 1/2 gurka 1 rödlök 1 röd paprika 1 lime 1 kruka koriander 250 g fryst mango 1 msk olivolja peppar Lax 1 msk strösocker 1/2 dl japansk soja 1 vitlöksklyfta 4 port laxfilé 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Heta vitlöksräkor med aioli

Heta vitlöksräkor med aioli

Tillbehör4 skivor levainbröd (eller italienskt/grekiskt lantbröd) 1 kruka krispsallad 2 citroner, 1 hel och en i klyftor (ekologiska)
Grillad lax med jerkkryddor

Grillad lax med jerkkryddor

500 g laxfilé (ASC märkt) 1 tsk chiliflakes 1 tsk malen kanel 1 tsk kryddpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 tsk rörsocker 1 tsk salt 2 limefrukter (till servering)
Tonfisksallad med ris och ägg

Tonfisksallad med ris och ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl ris , kokt 2 burk(ar) tonfisk, i vatten 4 st ägg , hårdkokta 1 ask machésallad 2 st salladslök(ar) 1 ask cocktailtomat(er) 1 st röd paprika 1,5 dl majskorn 1 förpackning alfalfagroddar Dressing 1 dl gräddfil 1,5 msk majonnäs 1,5 msk chilisås 1 st salt 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Spicy räkmacka

Spicy räkmacka

Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
mangosallad till räktacos

mangosallad till räktacos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 30 st råa jätteräkor , MSC-märkta, utan skal (6–8 scampi per person) 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 2 st ägg 4 dl rapsolja , el
Kräftskagen med syrligt grönt äpple

Kräftskagen med syrligt grönt äpple

Superfräsch kräftskagen med syrligt äpple och chili. Skölj och grovhacka kräftstjärtarna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, citron och peppar
Tantröra på pumpernickel

Tantröra på pumpernickel

Skala potatisen och skär den i små bitar. Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala och hacka äggen och finhacka gräslöken