4 för
priset av 3, så'nt gillas! Tabletterna är gjorda i ett material som gör dem smutsavvisande och lätta att torka av, lite vaxfeeling utan att kännas för mycket utomhus. Finns i flera olika mönster.
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Ett drygt kilo tomater blev det och på dessa kokades chutney enligt ett DN-recept. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaternapå tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Alla tre är supergoda men snyggast är ju den rödbetsgravade . Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så. Nedan kommer tips på 3 goda gravningar (heter det så
Blanda den mixade röran med buljong. Skärm tomaterna i stora bitar och lägg i. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.