Men eftersom det nu är exakt 4 veckor kvar till julafton, fortsätter jag på jultema. 500 gr färdig pepparkaksdeg. Sätt ugnen på 225°C. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och grädda i omgångar i 5-8 minuter. 500 gr färdig pepparkaksdeg
Vi avslutar våra tre veckor med tre nätter på Ko Samui, på Chaweng garden beach resort. Efter dessa tre veckor tror jag vi är nöjda & glada och redo att åka tillbaka till Sverige igen
Petra, Pernilla och Marcus har alla tre gjort ett fantastiskt jobb och de har under dieten (som varat från 20-16 veckor) gjort exakt som vi sagt åt dem att göra både med kosten och träningen. Petra Före & Nu-ca 1 vecka innan tävling. Pernilla Före & Nu- ca 1 vecka innan tävling. 2,25 dl (80g) havregryn. 0,5 dl pumpapuré (eller motsvarande mosad banan eller äppelmos). 1,25 dl flytande äggvita på dunk (eller ca 4 äggvitor). 0,75 dl osötad mandelmjölk (Alpro, men vilken mjölk som helst går bra). 1,25 msk Sukrin gold, eller annan valfri sötning. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna, ca4-5 minuter per våffla. 75 g minikeso. 75 g lättkesella. 1 msk Philadelphiaost (jag använde extra light 5%). 200 kcal14 g protein26 g kolhydrater4 g fettMed vaniljkräm. 337 kcal35 g protein32 g kolhydrater7 g fett 6 våfflor. 2,25 dl (80g) havregryn. 0,5 dl pumpapuré (eller motsvarande mosad banan eller äppelmos). 1,25 dl flytande äggvita på dunk (eller ca 4 äggvitor). 0,75 dl osötad mandelmjölk (Alpro, men vilken mjölk som helst går bra). 1,25 msk Sukrin gold, eller annan valfri sötning. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna, ca4-5 minuter per våffla. 75 g minikeso. 75 g lättkesella. 1 msk Philadelphiaost (jag använde extra light 5%). 200 kcal. 337 kcal. 35 g protein
Men det är inte så konstigt att det är mycket som snurrar i huvudet på dem sista veckorna. Har inte riktigt haft tid senaste veckorna men nu när jag tog mig tiden, känner jag hur mycket jag saknar det
5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca35-37 grader. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna i ca15-20 minuter, tills de fått fin färg. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk. ca 10 dl vetemjöl. 500 g köttfärs. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Låt det puttra utan lock ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Ta ut rundlar ca 12 cm i diameter (ungefär 28 stycken). Låt pirogerna jäsa ca 20 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter. 5 dl mjölk. ca 10 dl vetemjöl. 500 g köttfärs
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop. 5. Grädda i 175 grader ca 18 minuter. 4,5 dl vetemjöl. 0,5 dl hallonsylt
55. 02 Mar. 13. Matsedel vecka 10. LCHF-vecka. 0kommentarer. God måndagseftermiddag allesammans. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan
Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och ta sedan av från värmen. Sätt på ugnen på 225 grader. Toppa med riven mozzarella och sätt in i ugnen ca 20 minuter
Det blir lätt så när man som bakbloggare förbereder inför "fikadagar" flera veckor innan. Jag tänkte att det skulle vara roligt att införa en veckosammanfattning här på bloggen där jag varje söndag listar de 3 mest populära recepten från veckan som gått
500 g rotselleri. 500 g kålrot. Skala och skär rotselleri, kålrot, palsternacka och morötter i kuber, ca 1 x 1 cm. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Blanda all lök med rotfrukterna och sätt in i ugnen ca 10 minuter. 500 g rotselleri. 500 g kålrot
1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1-1,5 tsk kummin. 0,5 citron. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull och fräs lök, morötter och vitlök på medelvärme ca5 minuter. Häll sedan på buljongen och låt det koka ca10-15 minuter, tills morötterna är mjuka. 1-1,5 tsk fänkålsfrön. 0,5 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.