Nu drar jag igång med min två månaders detox. En bra basvara att ha är buljong. Â Så, två månader utan raffinerat socker, rött kött, konserveringsmedel och mejeriprodukter
I laddningen med lamm i frysen såg en påse med ben. Hemlagad buljong. Jag insåg till min förfäran att jag hade få färska grönsaker (som lökar och morötter) hemma och fick hålla till godo med en mindre mängd sådana denna gång
med en bra buljong så kan man minska ner på mycket annat som salt, socker och kryddor (nej, kryddor är inte onyttigt, men man kanske inte alltid har så mycket hemma)
med en bra buljong så kan man minska ner på mycket annat som salt, socker och kryddor (nej, kryddor är inte onyttigt, men man kanske inte alltid har så mycket hemma)
4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEn paprika i bitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljong tärningar1 liter vatten Spiskummin Chilikrydda Gör det till en soppa och lägg i kycklingen
Många gillar ju bäst att ha olja i grytan, men vi föredrar en riktigt mustig vin/buljongblandning. Blanda gräddfilen med de tre vitlöksklyftorna (pressade) och en gnutta salt
Godaste köttgrytan med grönsaker i mustig buljong, en enkel gryta jag verkligen tycker ni ska prova. Helgen har dock varit lugn och med strålande sol utan blåsiga stormbyar så har vi bara njutit av ledighet tillsammans, tänt ljus på kyrkogården, inte firat nån halloween utan snarare bara tillbringat tid med familjen, grillat korv, pysslat ute och inne och rundade av kvällen med lite strömavbrott
Kyckling med örter, grönsaker med vitlök och potatis som fått koka i en välsmakande buljong. Om du vill kan du ösa ur buljongen och reda av den för en lite tjockare sås
En riktig husmans-klassiker med bland annat korv och potatis i en härlig buljong. Jag är på plats på jobbet och tänkte dela med mig av en riktigt god, mustig korvgryta jag gjorde för en tid sedan
Lax i ugn medbuljong, lök & lax. Jag låter den tina i kylen medan jag är på jobbet, då brukar den vara ganska lagom tinad när det dags att börja med middagen
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Lägg alla ingredienser till buljongen i en kastrull och slå på vattnet
I varje nummer av Hötorgshallens tidning Hallen finns det ett avsnitt som heter Matakademin och i det nyaste numret kan du lära dig att koka just buljong tillsammans med Latinamerikanska livsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.