Här kommer lite bilder från vår första dag i Budapest. Vi bodde på Hilton Hotel West End så mer eller mindre mitt i smeten och vägg i vägg med Budapests största shoppingcenter
)Alltså blev det en Budapest rulle denna pestiga dag. =(Idag har både jag och min dotter mått dåligtmen efter ett tags vilande i soffan mådde iallafall jag lite bättreoch bestämde mig för att
Budapestbakelse. 200 g ekologisk äggvita (ca 7 st). 200 g ekologiskt socker. Fyll marängen i en plastspritspåse med slät tyll nr 12 eller klipp ett hål framtill. Baka i ca 20 minuter. 200 g ekologisk äggvita. 200 g ekologiskt socker
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. Grädda 2 formar. Ca 20 minuter att förbereda. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Beräkna 2 msk ädelost och 4 msk vanlig riven ost till vår sats färs. Laga gärna 2 formar på en gång och frys den ena när den är absolut kall. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. 2½ dl vatten eller mjölk
-) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter. -). Men idag snodde jag ihop en tårta eftersom jag hade en massa äggvita över då vi ätit äggulor i helgen
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
1/2 fisk eller hönsbuljongtärning. Låt sjuda 7-8 minuter. Riv under tiden skalet av citron och pressa ur 2 msk saft. Ugnsbaka laxen 6-8 min. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 2 tsk salt. 2 dl crème fraîche. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter. 2 fiskar ca
Här kommer ett recept på en tårta med kokosgrädde och hallon på budapest botten. 4 äggvitor4 msk sötning1 dl hasselnötsmjöl1 msk kokosmjöl1 burk organic kokosmjölk1/2 tsk vaniljpulver250 g tinade hallonev sötning / fibersirap175 grader på ugnen. Tillsätt 2/3 av hallonen i fluffet och bred mellan och på bottnarna till en tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.